Uw winkelwagen is leeg.
Het is fijn als u lekker buiten kunt zitten met mooi weer. Heeft u echter wateroverlast, bijvoorbeeld dat uw terras regelmatig blank komt te staan? Dan is drainage voor uw terras een uitstekende optie. Wateroverlast wordt over het algemeen veroorzaakt door regenval of als uw perceel lager ligt dan andere percelen in de omgeving. Beide lost u op door drainage voor uw terras aan te leggen. Bij Drainagebuizen.nl vertellen we hoe u dit doet en waar u op dient te letten. U zit bij ons goed voor uitgebreid advies!
U kunt op verschillende manieren drainage voor uw terras aanleggen. Als er sprake is van lichte wateroverlast, zal een infiltratieput voldoende zijn om het water af te voeren. Installeer de put op het laagste punt van uw terras, zodat regenwater ernaartoe stroomt. Staat uw terras echter geregeld blank? Dan is het verstandig om drainage voor uw terras aan te leggen met buizen, eventueel in combinatie met een goot en/of put.
Voordat u de drainagebuizen kunt leggen, dient u eerst sleuven te graven van 60 tot 90 cm diep. Op de bodem brengt u een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan. Hierop legt u de buizen en u vult de rest van de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm zand (onder tegels). Als u ook drainage voor uw grasveld aanlegt, dient u de laatste 20 cm op te vullen met tuinaarde.
Aandachtspunten bij de aanleg van drainage:
Voordat u begint met de aanleg van uw drainage, is het verstandig om na te denken over het soort drainagesysteem dat u wilt gebruiken voor uw terras. Er zijn namelijk verschillende opties, zoals een:
Een enkelvoudig systeem bestaat uit meerdere drainagebuizen die elk een eigen afvoerpunt hebben. De andere twee systemen zijn gekoppeld; de buizen sluit u aan op een verzamelbuis met één afvoerpunt. Welk drainagesysteem het meest geschikt is voor uw terras, hangt onder andere af van het afvoerpunt. Dit kan een sloot, vijver of het riool zijn. Zijn deze afvoerpunten geen optie voor u? Dan kunt u overwegen een infiltratiekrat aan te leggen, waarin het water wordt opgeslagen.
Bij Drianagebuizen.nl vindt u verschillende drainage soorten, die u kunt gebruiken voor uw terras. Zo hebben we kale buizen, maar ook drainage met omhulling. De eerste variant is vooral geschikt voor de drainage van bomen of om te gebruiken in zware kleigrond. Voor uw terras raden we u aan drainage met omhulling te gebruiken. Door de omhulling wordt water beter opgenomen én kleine gronddeeltjes komen minder snel terecht in de buizen. Bij Drainagebuizen.nl kunt u onze drainagesoorten voor uw terras eenvoudig online bestellen!
Wilt u meer weten over de drainage voor uw terras en de werking? Bij Drainagebuizen.nl geven we u graag informatie. Na een flinke regenbui stroomt het water weg via een goot of put. Deze is aangesloten op één of meerdere drainagebuizen die het water afvoeren naar een sloot, vijver of het riool.
Het kan ook zijn dat u een terras heeft dat is voorzien van een waterdoorlatende ‘vloer’, waardoor er geen goot of put nodig is. In dat geval is het handig dat de drainagebuizen voorzien zijn van perforaties, omdat het water zich dan eenvoudigweg verzamelt in de grond en vervolgens wordt opgenomen in de buizen. Heeft u vragen over de drainage voor uw terras en de werking? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers.
U wilt natuurlijk het beste drainage materiaal voor uw terras gebruiken. Hiervoor zit u goed bij Drainagebuizen.nl! Al onze drainagebuizen en drainage hulpstukken zijn voorzien van het KOMO keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Bovendien wordt ons drainage materiaal gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, waardoor het bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. De polypropyleen drainagebuizen en hulpstukken gaan dan ook maar liefst 50 jaar mee! Het drainage materiaal voor uw terras bestelt u daarom bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw order.