Uw winkelwagen is leeg.
Heeft u kunstgras aangelegd en is er sprake van wateroverlast? Dan is drainage voor kunstgras aanleggen een goede overweging. Dit is het meest praktisch om te doen vóórdat u het kunstgras aanlegt, omdat u anders eerst de kunstgrasmat en de onderlaag dient te verwijderen. De drainage komt namelijk in de grond onder het kunstgras te liggen. Op deze pagina vertellen we u meer over hoe u drainage voor kunstgras kunt aanleggen en waar u op moet letten. De benodigde materialen kunt u online bestellen bij Drainagebuizen.nl.
Vraagt u zich af hoe drainage voor kunstgras werkt? Bij Drainagebuizen.nl geven we u graag meer informatie. Als het goed is, is uw kunstgrasmat voorzien van gaten. Hierdoor loopt het regenwater de grond in. Ook de drainagebuizen hebben kleine perforaties, waardoor het water naar binnen sijpelt. Vervolgens wordt het via de buis afgevoerd naar een sloot, vijver of het riool. Heeft u vragen over hoe drainage voor kunstgras werkt? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met uitgebreid advies!
Er zijn verschillende drainage soorten die u voor kunstgras kunt gebruiken, zoals kale drainage en drainage met omhulling. De eerste variant is vooral geschikt voor zware kleigrond of drainage voor bomen. Voor alle andere grondsoorten kunt u het beste drainage met omhulling gebruiken. De omhulling zorgt er namelijk voor dat kleine gronddeeltjes minder snel terecht komen in de buizen. Bovendien wordt water sneller opgenomen. Welke drainage soorten voor kunstgras u ook zoekt, u vindt ze eenvoudig online bij Drainagebuizen.nl!
Zoals hierboven genoemd is drainage voor kunstgras aanleggen wat ingewikkelder dan ‘normale’ drainage voor de tuin, omdat u eerst de kunstgrasmat en de onderlaag dient te verwijderen. Nu heeft u toegang tot de ondergrond en kunt u beginnen met het graven van sleuven. Zorg ervoor dat deze 60 tot 90 cm diep worden en breng op de bodem een dun laagje schelpen, grof zand of grind aan. Hierop legt u de drainagebuizen. Vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm zand. Leg de drainage voor uw kunstgras zo veel mogelijk in rechte lijnen, zodat het water goed kan weglopen.
Weet u al welk drainagesysteem u voor uw kunstgras wilt leggen? U heeft de keuze uit verschillende opties, zoals een enkelvoudig, samengesteld of visgraat systeem. De eerste variant bestaat uit meerdere drainageslangen met elk een eigen afvoerpunt. Zoals u in de afbeelding hieronder kunt zien, zijn de andere twee systemen gekoppeld. Dit houdt in dat u de drainagebuizen verbindt aan een verzamelbuis met één afvoer. Als u een drainagesysteem voor uw kunstgras aanlegt met meerdere evenwijdige buizen, houd dan een afstand tussen de buizen aan van 4 tot 7 meter. Op deze manier wordt water optimaal opgenomen.
U bent aan het juiste adres bij Drainagebuizen.nl voor tips over drainage van uw kunstgras. Is de drainage bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing? Dan is het voordelig om te kiezen voor drainagebuizen met een omhulling van kokos. Dit natuurlijke materiaal vergaat namelijk na 5 à 10 jaar. Wilt u echter op de langere termijn profiteren van een optimale drainage? Kies dan voor buizen met pp omhulling, zoals de PP450 of PP700. Deze gaan maar liefst 50 jaar mee! Hieronder ziet u in een overzicht voor welke grondsoorten de omhullingen geschikt zijn. Wilt u meer tips over drainage voor kunstgras? Neem contact op met ons!
Soort omhulling | Veen- en zandgrond | Alle grondsoorten |
Kokos | Ja | Nee |
PP450 | Ja | Exclusief grond met veel roest (ijzer) |
PP700 | Ja | Ja |